Penkki 26.8.10

440hv/579nm

Autoon tehtiin custom-lastu ja penkitettiin Jyväskylässä MoTest/Oikarinen toimesta 26.8.2010

440hv/579nm

Auto siis vietiin custom-lastun tekoon MoTest/Oikarinen. Reissu alkoi hyvin vaikka Vaasata lähdettiin ajamaan klo 3.30 Jyväskylää kohti. Lastunteko alkoi ilman mitään suurempia ongelmia. Kun alustava ohjelmointi oli tehty niin alkoi varsinainen säätäminen. Kaikki sujui siihen saakka hyvin kunnes ahtopainetta ei saanut nousemaan yli 0,9bar, teholukema oli siinä vaiheessa 330hv luokkaa. Vika onneksi löytyi suhteellisen nopeasti...magneettiventtiililtä imuputkeen menevä letku oli jostain syystä tukossa. Tämän jälkeen konetta saikin laulattaa ja kerätä kilometriä rullilla eli säätötyö jatkui.

Työläämpi vaihe alkoikin sen jälkeen kun säädöt ja käyrät piti saada kohdilleen 400hv ylityksen jälkeen. Tehot/vääntö nousi kohtuu helposti ja eteen tuli bensan puute huipputehoja hakiessa. Ensimmäisiä viitteitä siitä alkoi ilmenemään kun ahdot oli nostettu 1.3bar:in tienoille. Painetta koitettiin nostaa ja teho saatiin 1.6barilla noin 420-430hv. Panetta nostettiin edelleen, mutta mitään suurta vaikutusta ei enään saatu ja bensapula oli selvää. Suuttimet/bensapumppu/paine olivat kuulemma riittäviä, mutta bensaputkisto mitä ilmeisemmin ahdistaa. Tehoksi alkoi muodostumaan n.450hv taso. Vielä vähän testausta ja käyrien hyväksi sovittamista, kunnes konehuoneesta kuului "mossahdus" ja auto alkoi käymään todella huonosti. Samantien alkoi paniikkiin rinnastetta vian etsintä. Oletus oli, että jokin paineletku tai putki irtosi. Kun vika ei löytynyt heti niin paniikkitaso alkoi nousta. Lopulta syyllinen löytyi --> imusarjan apukuskin puoleisessa päädyssä on paineletkun paikka sekä sellainen pyöreä "tulppa". Tuon "tulpan" koko on samaa luokkaa kun kaasuläpän reikä ja juuri tuo "tulppa" oli lentänyt irti --> lyhesti virsi on kaunis eli imusarja meni hajalle.  "Tulppa" saatiin paikalla, mutta imusarja ei kestänyt enää ahtopainetta.

Säätämänen loppui siihen ja onneksi käyrät olivat hyvät, vaikka ahtopaineessa onkin pieni nootkahdus 3500-4000 välillä. Tehoksi muodosti siis 440hv/579nm, mitä pidän todella hyvänä. Vielä jäi tekniikan puolesta kuitenkin hyvin varaa eli bensaputket kuntoon sekä pumpulle isommat virta- ja maapiuhat niin voi onnistua ahtopaineen lasku ja jopa tehojen nousu. Kotimatka oli varsin mielenkiintoinen, kun tuo "tulppa" lenteli yhä herkemmin irti. Positiivista reissussa oli, että kun auto tankattiin ennen penkkiin menoa täyteen niin noin 9h penkityksen jälkeen samalla tankillisella pääsi Jyväskylästä Vaasaan. Trippimittari näytti matkamääräksi 615km, kun bensavalo syttyi Vaasassa eli puolet tuosta matkamäärästä autoa on poljettu penkissä. Kulutus voi siis pitää hyvin kohtuullisena. Reissun ikävänä puolena taas on, että auton korjaaminen alkaa heti, jotta sillä päästään 10-12.9 X-tremen suurnäyttelyyn Helsingin messuhalliin.

Nyt kuitenkin tämä taso riittää, sillä teholukema on faktaa.