AUTON ULKOISET MUUTOKSET

Ulkonäkö oli mielestäni saatu jo hyvin kohdalle (elokuu -08)...eikä T-5R pidä mennä muuttamaan liikaa... mutta talvi on/oli pitkä ja jotain pientä tuli tehtyä ennen kesää -09...

SYKSYSTÄ 2008 LÄHTIEN

Ulkokuoren muokkaus alkoi syyskuussa -08, kun ei ollut heti rahaa korjata automaattilaatikkoa. Aluksi tarkoitus oli maalata autosta puskurit. Aikaahan oli odottaa ja puuhastella, kun autolla ei päässyt liikkumaan. Puskureissahan oli jo ostohetkellä joka kulmassa "ihottumaa" sekä erinäisiä halkeamia...ei kun pohjia tekemään ja pohjamaalia puskuriin.

Autossa oli pientä lommoa myös siellä täällä...aikaa vissiin oli liikaa, koska siitä se ajatus sitten lähti. Pohjatyöt tehtiin molemmin puolin ovien alareunaan...

Peräluukussa oli muuta rupi rekisterikilven ympärillä sekä peräluukun kahvan ympärillä... Noh samallahan sekin maalaataan kun kerran on aloitettu...kaikki ruostekohdat puhalletiin puhtaaksi alumiini/hiekka sekoituksella... ohut kerros pakkelia ja .... aina vaan lisää kohtia, jotka voisi laittaa...tämä menee jo hieman turhan tarkaksi...

Vähän pieniä paikkauksia konepeltiin ja skooppi, jotta ahtimen ympäristö saa hieman kylmempää ilmaa...onneksi nykyään saa spray-versiona ruiskupakkelia...niin ohut kerros ja vähän hiontaa...

Kuinka ollakkaan...pikkusen hiontaa, pakkelia...hmmm...maalataan koko apukuskin kylki, eipä tule sävyeroja. Perän muutos, josta olen erittäin ylpeä...on takapuskurin muokkaus....850 oma puskuri, johon on liitetty alaosaan V70 takapuskurin alaosa... Varsin näyttävä ja antaa autolle lisää mataluuden vaikutelmaa...

Syys-joulukuu -08. Tältä se about tulee näyttämään... reilun kokoiset levikkeet...hmmm... etupuskuria tullaan hieman muokkaamaan, mutta niin ettei alkuperäinen puskuri muuta yleisilmettään... vielä auton väri päälle

Päätin maalata auton lopulta itse, en tiedä oliko hyvä vai huono päätös. Pohjamaalin vedin maalattaville alueille toukokuun puolivälissä -09.

Sehän näyttää tasaiselle .

Totta puhuakseni ruiskun säädöt oli päin helv..ä ja homma oli melkoista sähellystä. No eihän siinä auttanut kuin välihionta ja pinta oli taas sileä 😀.

Maalikaupan kautta ja Volvon väriä mukaan. Nyt me Jaagoun kanssa jopa suunniteltiin etukäteen, että miten toimitaan. Onhan mulla ja Jaagoulla runsaasti kokemusta maalauksesta. Meikäläinen on joskus vetänyt muutaman tonnin (huom. markoissa) autoon maalia sähköruiskulla ja Jaagou on maalannut muutamia autoja käläkälällä. Mutta mehän osataan ihan mitä vaan (ainakin omasta mielestä). No joka tapauksessa auto sai vihreää pintaan 21.5.09.

Alkuun taas peruskuvio eli maalattavan pinnan pesu tärpätillä ja sen perään rasvan poistoaine sekä maalauskopin lämmitys, jotta välttyisi "appelsiini pinnalta". Jaagou sääti ruiskun sillä välin kun itse kastelin lattian pölyn sitomiseksi. Nasse päähän ja maalaushommiin. Jaagou sekoitti maalia sillä aikaa kun meikäpoika ruiskutti vihreää pintaan. Osat vaihdettiin kun lakkaus aloitettiin eli meikäläinen sekottamaan ja Jaagou ruiskuttamaan. Jos homma olisi pissinyt niin oltaisiin ainakin voitu syytellä toisiamme.

Konepelti kiiltää ihan hienosti, eikä kuvassa näy edes virheet. Konepelti oli tarkoitus vetää alunperin mattamustaksi, mutta mattamustia peltejä kun on joka toisessa autossa niin vettiinkin se auton väriin.

Tää kelpaa jopa ilman viimeistelyä.

Meikäläisellä oli se helpompi rasti eli värin ruiskutus, mutta lakka onkin jo paljon vaikeampi. Ruiskutettava alue kun pitää olla kokoajan märkä niin välttyy ruiskun pölyltä ja lakkahan valuu tunnetusti herkästi. Jaagoun tultua maalauskopista pois pinta näytti todella hyvältä...mutta valuihan se piru lopulta muutamasta kohdasta. No ne on helppo korjata...2000 vesihiekkapaperi käteen ja lakan tasoitus eikä siinä ole sen jälkeen mitään ongelmaa. Aina voidaan myös lakata pinta uusiksi, nou panikos. Helkkarin hyvin se joka tapauksessa onnistui. Onhan se hyvä harjoitella maalaamista heti haastavalla kohteella...ja kyllähän me Jaagoun kanssa aina yksi T5-R maalaus hoidetaan.

Takapuskuri värissä ja lakassa. Vetokoukkua varten tein irroitettavan luukun koukun eteen, jota voi käyttää silloin kun "nuppi ei ole paikallaan.

R:n puskuria hieman modattiin. Alareunaan laitettiin pieni lisäke, jotta auton saa matalamman näköiseksi.

Listat ja V70 peräluukun kahva auton värissä juuri lakattuna.

Pitkä odotus palkittiin...autolla päästiin kesäkuun/09 Vaasan Volvo miittiin. ZuluR kiillotti autoa urakalla ja sunnuntai aamu aloitettiin auton kokoamisella, jotta sillä päästiin klo 17.00 Vaasan ABC:lle. Miittiin jouduttiin menemään siirtokilvin ja ilman takapuskuria. Siirtokilvet piti hankkia, koska leimaus aika meni umpeen ja miittiin piti päästä. Takapuskuri ei ollut paikallaan, koska maali keitti jatkuvasti puskurin yläosassa eikä siihen ehditty kovasta yrityksestä huolimatta saada maalia päälle ennen miittiä. 

Auto saatiin lopulta leimalle ennen juhannusta -09.

TALVI 2009-2010

Ei näköjään pitäisi mennä autotallille ahertamaan suoraan yövuorosta. Ajattelin, että pysyy paremmin hereillä koko päivän kun puuhastelee jotain pientä. Yövuoron jälkeen kun ei ole ihan virkeimmillään niin ajattelin tehdä jotain helppoa, missä ei pysty tumpuloimaan, mutta...

Viime viikon torstaina otettiin autosta kansi irti. Auton etupää jäi pukkien varaan ja laiton kannen sopivasti "turvaan" keulan eteen. Suuressa viisaudessani ajattelin, että sovittelen 3" putkiston loppuosan paikalleen (tuplaulostulolla). Sopivasti väsyneenä tuumasin, että pukit pois etupäästä ja siirrän ne takapäähän. Toinen pukki pois ja auto alas...epämääräistä rätinää ja samassa muistin, että se per....en kansi on etupuskurin alla. Puskurista lohkeili maali oikein kauniisti (kyseisten vaurioiden välttämiseksi laiton auton seisomaan talveksi kun 7cm maavaralla ei talvella pitkälle pötkitä)...puskurin maalaus menee siis uusiksi ja nyt täytyy toivoa, ettei kansi saanut siipeensä.

Aina ei voi onnistua, ei edes joka kerta

Ei siinä auttanut kun raapia maalit pois lohkeillesta alueesta...

Konepelti on ollut koristemaalarilla, Matti Lehtonen teki todella näyttävää työtä ja peltiin maalattiin viikatemies, joka oli toiveena.

maalipinta viimeisteltynä ja puskuri uudessa maalissa.